VPI – нова серія 21

Американська компанія VPI цього року випустила оновлену серію 21 програвачів вінілу. До цієї серії увійшли дві моделі програвачів VPI Scout 21 та VPI Prime 21.

Новий VPI Prime 21 має на меті побудувати на міцному фундаменті попередньої моделі Prime серію добре продуманих змін, спрямованих на покращення продуктивності, простоти використання та косметики.

Хоча цей програвач миттєво впізнають як Prime, зміни VPI привели до більш злагодженої, але при тому й більш традиційної конструкції. Найочевидніша різниця полягає в тонармі, який тепер має конструкцію з підшипником карданного підвісу, а не як менш поширений одноопорник попередньої версії. Схоже, що деякі люди виступили проти незручності коливання, яке є невід’ємною частиною конструкції однопорних тонармів, коли він встановлюється на доріжку (але не коли він насправді відтворює платівку).
Цей новий тонарм має 27-сантиметровий надрукований на 3D-принтері дизайн, який менш вимогливий у використанні, ніж його попередник. Його легко налаштувати, а підшипники плавні. VPI стверджує, що новий кронштейн є кращою продуктивністю в порівнянні з оригінальним, але це важко перевірити без порівняння пліч-о-пліч.

Ще одна очевидна зміна поколінь — це опори Prime, які тепер є такими ж ізолюючими конструкціями, які використовувалися на програвачі VPI HW40 набагато більш високого класу, представленому минулого року. Це повинно зробити цей програвач менш сприйнятливішим до зовнішніх вібрацій, ніж раніше.

Базовий плінтус товщиною 43 мм виглядає так само, як і попередня модель, але тепер він складається з 3 мм алюмінієвої верхньої пластини, покладеної поверх МДФ, а не зі сталевої пластини, прикріпленої до нижньої сторони, як раніше. В обох випадках метал призначений для додання жорсткості і амортизації конструкції. Тепер також є два варіанти обробки плінтуса: оригінальний чорний або досить гарний варіант горіха для секції МДФ.

Відокремлений блок двигуна змінного струму також був змінений. Він як і раніше має той самий потужний алюмінієвий корпус для контролю резонансів, але внутрішня схема управління була оновлена, щоб забезпечити стабільність швидкості. Зміна швидкості від 33 1/3 до 45 об/хв здійснюється вручну шляхом переміщення ременя від однієї сходинки шківа двигуна до наступної. Електронний варіант був би кращим, але він працює досить добре.

Основний підшипник VPI все ще має перевернуту конструкцію, яка використовує вал із загартованої сталі, загартовану хромовану кульку 60 Rockwell і втулку з фосфорної бронзи.

Тепер є повстяний килимок для тих, кому не подобається ідея ставити свій заповітний вініл безпосередньо на чудово оброблену металеву поверхню, як це було в минулій моделі. Зауважте, ви все ще можете використовувати програвач без килимка. Звук Prime стає трохи чистішим і чіткішим при використанні таким чином.

Цей програвач не є особливо великим за розмірами. Його ширина 52 см і глибина 40 см, тому він повинен поміститися на  більшості опор. Незважаючи на те, що VPI проектуватує свої конструкції максимально ізольованими, все одно варто використовувати для розміщення програвача жорстку платформу з низьким резонансом для досягнення найкращих результатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

1
Валюта